Voorjaarsschoonmaak op onze gemeenteplek

Het is half negen op zaterdagochtend als de geur van verse koffie je tegemoet komt in de zaal van onze gemeenteplek in Terwolde, Gelderland. Een aangename start van een productieve dag waarin we samen onze samenkomstzaal en het terrein weer tiptop in orde maken!

Ongeveer zestig enthousiaste leden van BCC Gelderland krijgen de laatste instructies voor ze aan de grote schoonmaakklus beginnen. De entree en de kinderruimtes krijgen een opfrisbeurt, en enkele vrijwilligers zorgen ervoor dat de techniek voor de bijeenkomsten in de grote zaal tot in de puntjes is ingeregeld.

Een van de vrijwilligers verdeelt de werkzaamheden voor de grote schoonmaak.

Jong en oud is druk aan het werk. Terwijl er hard wordt gewerkt is er ook volop gelegenheid om elkaar te spreken, wat een mooie combinatie…  

We zijn dankbaar voor de plek waar we kunnen samenkomen en dat merk je ook in de gesprekken die er zijn. Daarom zetten we graag onze schouders onder het werk om deze plek goed te onderhouden.

De techniek wordt tot in de puntjes ingeregeld

Het buitenterrein

Ook op het buitenterrein is er genoeg te doen; zo maken we het parkeerterrein weer netjes en zetten we de picknicktafels in de beits.

Een aantal jonge meisjes trakteert ons op zelfgebakken wafels voor tijdens de koffiepauze.

Bij hard werken hoort goed eten: als lunch eten we een heerlijke noedelsoep met kroepoek en daarna worden de klussen afgerond en alles weer opgeruimd.

We kunnen weer verder met een heerlijke frisse gemeenteplek!