Gemeenteleden stemmen tijdens ledenvergadering

Door: Romkje
Foto’s: Nicolai

BCC Gelderland houdt minimaal drie keer per jaar een ledenvergadering waarbij de leden stemmen over bestuurlijke en financiële zaken, zoals een begroting of een jaarverslag.

Met 2023 al even achter ons is het tijd om samen het jaarverslag door te nemen en als BCC Gelderland-leden hierover te stemmen. 

Begin juni zijn de stukken, agenda en bijlagen toegestuurd aan alle leden. Zo kan men zich voorbereiden en is er gelegenheid om vragen, opmerkingen en suggesties te sturen naar het bestuur. Hier is goed gebruik van gemaakt, wat erg op prijs wordt gesteld door de bestuursleden. 

Er worden 3 vrijwilligers gevraagd die de notulen zullen doornemen en ondertekenen. Naast het aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst is er ook de mogelijkheid om de ledenvergadering middels stream bij te wonen en ook te stemmen.

Voorzitter Gerjan vraagt aan de leden wie er deze ledenvergadering notulisten willen zijn.  

Vaststelling jaarverslag 2023

Het belangrijkste punt van deze ledenvergadering is de vaststelling van het jaarverslag van BCC Gelderland over het jaar  2023. De leden hebben het verslag van tevoren kunnen doornemen, en na een toelichting stellen ze met grote meerderheid van stemmen het jaarverslag over 2023 vast, dat bestaan uit het bestuur verslag en de jaarrekening.

Secretaris Cisca neemt de leden mee door het jaarverslag 2023

Informatie over BCC- federatie

De ledenvergadering wordt ook benut voor het delen van informatie over de internationale BCC- federatie. De leden krijgen een terugkoppeling van de vergadering die op 20 mei 2024 is gehouden door de internationale vergadering van de federatie. Vanuit BCC Gelderland nemen ook een aantal afgevaardigden deel aan deze vergaderingen, die meerdere keren per jaar plaats vinden. BCC Gelderland maakt zich klaar voor aansluiting bij de internationale federatie. De leden krijgen een update van de status hiervan.

Meer weten over de BCC- federatie? bccfederatie

Giften en financiën

De leden krijgen een update over de giften die tot nu toe zijn binnengekomen en die onder andere worden ingezet om de huisvesting voor de plaatselijke bijeenkomsten te bekostigen. Daarnaast wordt hier ook de deelname aan internationale conferenties mee betaald. Het giftenmodel van BCC Gelderland werkt op basis van ‘geven naar draagkracht’. Hierover kunt u meer 

Stemmen gaat via de telefoon, wie via de stream meekijkt kan ook stemmen via de telefoon